— MIKKELIN POLKUPYÖRÄHUOLTO —

-Since 2013-

 Hiekkalaatikolta Maastopoluille 

Harrastuksesta Ammatti

Lapsuudessani polkupyörä oli vain menopeli, jolla pääsi nopeasti kaveriporukan kanssa paikasta a paikkaan b. Mielenkiintoni polkupyöriä kohtaan heräsi 15-vuotiaana, kun sain Trekin katalogin käsiini. Silloin mopo muuttui Trekin maastopyöräksi ja tätä miestä on pyörät vieneet siitä saakka. 

Pyöräilyssä viehättää sen helppous, monipuolisuus ja vapaamuotoisuus; saan itse määritellä tahdin, maaston sekä aikataulun. Muuta ei tarvita kuin pyörä alle ja menoksi!  Ammattikoulussa pääsin harjoitteluun entiseen Hessun pyörähuoltoon (vuosi 2004-2005), jonka ohella pyöräilin ja kiinnostuin polkupyörien mekaniikasta. Hurahdin Maantiepyöräilyyn kovan vauhdin ja kevyen rullaavuuden takia. Aloin treenata tosissani ja tarkoistus oli alkaa ajamaan kisaakin. Kuitenkin suurista treenimääristä johtuen alkoivat polvet reistailemaan ja saivat miltein lopettamaan harrastuksen. Vuosia myöhemmin työn ohella Vilkon tehtaalla ajatukset palasivat polkupyörien pariin. Ajatus polkupyörien huoltamisesta heräsi ja päätin kokeilla sitä vanhempieni autotallissa, mikä johti lopulta omaan yritykseen Mikkelin keskustassa.

Yritys ei tuottanut haluttua tulosta ja yritystoiminta päättyikin parin vuoden päästä (vuonna 2011). Muita töitä tehdessäni tyytymättömyys sekä levottomina huutavat kädet saivat jälleen ajatukset polkupyörien pariin: oli päästävä tekemään käsillä sitä mitä todella osasin. Ystävän kanssa uusi idea polkupyörähuollosta alkoi kantaa hedelmää ja tilat yritykselle löytyivät entisen Karjaportin tiloista, missä nykyäänkin yritys palvelee.

Yrittäjyydessä vetää puoleensa itse tekeminen, palkkiona asiakkaiden tyytyväisyys. On ilo tehdä töitä intohimonsa parissa ja nauttia töistä ja vapaa-ajalla siitä harrastuksena. Kotona iloa antavat perhe sekä kalastus ja patikointi. Joskus on hankalaa jättää töitä työmaalle ja pyörät pyörivät silloin unissanikin. Tämä kertoo todennäköisesti siitä kuinka tosissani ja sydämellä tätä työtä teen. Yrittäjänä olon huonoja puolia ovat valtava työnmäärä, joka ei verrattuna normaaliin palkkatyöhön ole niin yksinkertaista byrokraattisesti sekä tämä työn sesonkiluonteisuus.  itsepintaisuus ja suuri tarve saada koneet kuntoon vetävät eteenpäin. Siinä oli sellainen kevyt pinta raapaisu meikäläisestä.
- Huollan pyöräsi valmiiksi seuraavaa seikkailua varten -